Un incendi crema l'entorn dels Banys de la Reina, a Calp

Dilluns està previst que personal tècnic de l’Ajuntament en arqueologia i medi ambient avalue els danys ocasionats en el jaciment

El foc es va iniciar durant la traca final, a causa del fort vent registrat durant la nit

Un incendi durant la celebració de l'espectacle pirotècnic Castell a la Mar ha cremat aquesta nit de dissabte les parcel·les que envolten el jaciment arqueològic dels Banys de la Reina, a Calp (Marina Alta). El poble celebrava la festivitat de la Mare de Déu de les Neus, amb actes que van començar amb un tret de trons d'avís i una cercavila de la comissió de festes.

Dilluns a primera hora del matí està previst que personal tècnic de l’Ajuntament en arqueologia i medi ambient avalue els danys ocasionats en el jaciment. A simple vista, però, es pot observar com una de les dues vil·les romanes del conjunt ha quedat totalment afectada.

Es tracta de la que té els aljubs, l’antic molí d’aigua de la piscifactoria i la que conté també el cementeri. La vil·la principal, la domus on es va trobar el mosaic circular que es conserva al Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ), no s'hauria vist afectada. 

Tot i que el consistori atribueix a un accident l’incendi, diversos testimonis del veïnat de la zona apunten que en el moment en què es va originar el foc el vent bufava molt fort i qüestionen si s’hauria d’haver disparat el castell.

Estat en què a quedat el jaciment dels Banys de la Reina, a Calp
Estat en què a quedat el jaciment dels Banys de la Reina, a Calp / Xavi Carrau

El foc es va iniciar durant la traca final, a causa del fort vent registrat durant la nit. Els vídeos compartits a les xarxes socials mostren com l'incendi es va propagar ràpidament per la vegetació. En pocs minuts, els bombers es van traslladar al lloc de l'incident per a sufocar les flames.

Segons han informat fonts del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant, els parcs de bombers de Dénia, Benissa i Benidorm han treballat per a apagar el foc. També han participat en l'extinció de l'incendi dues unitats de bombers forestals.

Les mateixes fonts han assenyalat que ara només hi ha fum blanc de les zones cremades. Fins al lloc dels fets es dirigeix una dotació des del parc de Benidorm per a fer tasques de prevenció.

📢📢Desde el Ayuntamiento agradecemos encarecidamente la rapida actuacion de los servicios de emergencia en el incendio de...

Posted by Ayuntamiento de Calp / Ajuntament de Calp on Saturday, August 5, 2023

 L'Ajuntament de Calp, en un comunicat publicat a mitjanit, agraeix "la ràpida actuació dels serveis d'emergència" i informa "que continuen treballant perquè no hi haja cap focus que puga reviscolar".

També et pot interessar

stats