Creixen un 44% els problemes de subministrament de medicaments en 2018

La falta de fàrmacs es va incrementar principalment per la retirada d'aquells que contenen valsartan.

Europa Press
Europa Press

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), dependent del Ministeri de Sanitat, va registrar durant 2018 un total de 1.332 notificacions de problemes de subministrament de fàrmacs, un 44% més respecte a 2017.

Així es recull en l'Informe semestral sobre la situació dels problemes de subministrament a Espanya, que estableix que la falta d'alguns medicaments es va incrementar "de forma substancial" durant el segon semestre de l'any, principalment (més d'un 60%) per la retirada de fàrmacs que contenen com a principi actiu valsartan, utilitzat en la fabricació de nombroses presentacions farmacèutiques que van ser retirades del mercat perquè contenien nitrosamines.

Aquesta retirada ha generat l'absència en el mercat de més de 100 presentacions de diferents medicaments, si bé en tot moment ha existit quantitat suficient de les alternatives disponibles, per la qual cosa els pacients han pogut aconseguir la seua medicació", segons ha aclarit l’Aemps.

La majoria dels problemes, en fàrmacs del sistema cardiovascular

Durant el segon semestre de l’any s'ha observat un major increment en els medicaments del sistema cardiovascular i dels agents antineoplàsics. No obstant això, han disminuït lleugerament les notificacions per a medicaments del sistema nerviós i substancialment les del sistema respiratori.

També et pot interessar

stats