Creixen un 25% els problemes de subministrament de medicaments de gener a juny

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris rep 940 notificacions de falta de fàrmacs.

Aemps ha rebut un total de 940 notificacions de problemes de subministrament fins al 30 de juny
Aemps ha rebut un total de 940 notificacions de problemes de subministrament fins al 30 de juny / Arxiu

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha rebut un total de 940 notificacions de problemes de subministrament fins al 30 de juny, la qual cosa suposa un augment del 25,5% respecte al segon semestre de 2018. Del total, s'ha aconseguit el restabliment en el 50,3% dels casos, un 5% més que en el semestre anterior.

Aquestes notificacions representen el 70% del total de totes les 1.332 rebudes l'any passat i superen ja totes les de 2017, segons l'últim informe de l'Aemps. No obstant això, l'informe assenyala que els problemes de subministrament afecten només el 2,7% de les presentacions de medicaments autoritzades.

L'Aemps precisa que l'increment en les notificacions ha estat motivat per la implementació de la nova reglamentació sobre serialització i dispositius de seguretat de medicaments, i alguns laboratoris no han pogut adaptar encara les seues línies de producció als requisits.

Quant a la distribució per grup terapèutic, s'ha produït un increment de notificacions en els medicaments del sistema nerviós i una disminució del sistema cardiovascular. També destaca l'elevada proporció de fàrmacs antineoplàsics i antiinfecciosos.

Expedients sancionadors

Els laboratoris amb un nombre de notificacions més elevat van ser Mylan (113), Pfizer (101) i Sanofi (99). L'Aemps ha iniciat set expedients sancionadors per faltes relacionades amb la falta de subministrament, i 14 casos més estan en estudi per a iniciar-hi els procediments corresponents. 

També et pot interessar

stats