Creixen el 3,4% les exportacions dels jogueters espanyols fins a l'octubre

Europa continua sent el principal mercat amb Portugal al capdavant, seguit de França i Itàlia.

Europa continua sent el principal mercat, amb Portugal al capdavant
Europa continua sent el principal mercat, amb Portugal al capdavant / Arxiu

Les exportacions dels fabricants de joguets espanyols han crescut el 3,4% fins al mes d' octubre del 2018, sobretot en les partides de nines i accessoris, i també en els circuits elèctrics de cotxes.

Segons les dades difoses per l'Associació Espanyola de Fabricants de Joguets, amb seu a Ibi, en nines s'ha crescut en aquest període el 21,9% i en circuits elèctrics de cotxes fins al 29,9%. Pel que fa als països de destinació del joguet espanyol, Europa continua sent el mercat més important, amb Portugal al capdavant. Un mercat que fins a l'octubre ha crescut un 10,6%, seguit de França i Itàlia.

Les importacions baixen un 6,77%, amb la Xina al capdavant d'aquest rànquing –que acumula fins a l'octubre un descens del 10%– seguit per Alemanya i Txèquia, mentre que l'arribada de joguets des dels Països Baixos el 51,06%.

Tradició exportadora

El sector del joguet espanyol és tradicionalment exportador, com ho demostren les dades sobre les vendes fora de les fronteres espanyoles, amb vora un 40% de la facturació. El pes de les exportacions i la bona marxa d'aquestes, fan necessària l'eixida a l'exterior dels fabricants espanyols, que aquest mes es promocionen en la fira del joguet de Hong Kong.

En concret, a aquest esdeveniment promocional, l'edició que fa 45 del Hong Kong Toys&Games Fair, acudeixen 30 empreses espanyoles per a fer negoci amb 49.000 clients de 126 països, segons la patronal joguetera.

També et pot interessar

stats