Creix un 12% la donació d'òrgans a la Comunitat Valenciana en els cinc primers mesos de l'any

La valenciana és la quarta autonomia que ha registrat un major increment en aquest període.

Creix un 12% la donació d\'òrgans a la Comunitat Valenciana en els cinc primers mesos de l\'any
Creix un 12% la donació d'òrgans a la Comunitat Valenciana en els cinc primers mesos de l'any

La Comunitat Valenciana ha incrementat un 12% la donació d'òrgans en els cinc primers mesos del 2018 i es converteix en la quarta que presenta un major augment.

A nivell estatal, la donació d'òrgans ha crescut un 2,1%, fet que ha permés incrementar els trasplantaments en un 2,8%, segons l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT).

Els cardíacs ( 10%), els renals ( 4,1%) i els pulmonars ( 1%) són els que major increment han registrat, mentre que el trasplantament hepàtic ha disminuït lleugerament (-1%), i el de pàncrees presenta dades similars a les del 2017.

La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia que ha registrat un major increment en aquest període, per darrere de Castella i Lleó ( 59%), les Balears ( 47%) i Cantàbria ( 15%).

L'ONT ha subratllat que si continua el ritme ascendent, Espanya "podria aconseguir els 47,3 donants per milió de població a final d'any". 

Espanya va arribar per primera vegada als 46,9 donants per milió de població el 2017 -molt per damunt dels 43,4 de 2016-, amb un total de 2.183 donants, que van permetre efectuar 5.259 trasplantaments d'òrgans. 

També et pot interessar

stats