Creix el risc d'incendi a la Comunitat Valenciana

Els focus de focs aquest estiu s'han controlat ràpidament fins ara, però la falta de pluja i les altes temperatures fan que s'atenue la humitat de les zones de bosc i augmente el risc

L'incendi de març a Vilanova de Viver (Alt Millars) / 'À Punt NTC'

A la Comunitat Valenciana, el nivell de risc per incendis aquest dilluns és alt a l'interior de València i al nord d'Alacant. En el que va d'estiu, els xicotets focus que s'han declarat han pogut apagar-se ràpidament. Però, les condicions no són bones per a dijous: s'espera que augmenten les temperatures, i fa temps que no hi ha noves precipitacions.   

A pesar de les altes temperatures, la Comunitat Valenciana no ha patit grans incendis forestals aquest d'estiu. Les intenses pluges de final de la primavera han ajudat a retindre la humitat, però ja no plou i amb aquestes temperatures altes "la humitat s'atenua", adverteix Víctor Santana, investigador del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani. "Estem en situació de risc, en qualsevol moment es pot produir una situació on poguera aparéixer un gran incendi", afegeix.

El gran incendi de Vilanova de Viver (Alt Millars) de març passat es va produir precisament després d'una tardor humida seguida d'un període molt sec.

També influïren els forts vents de ponent. Una situació que aquest estiu no ha sigut freqüent i que està basada en tres ingredients: vents de més de 30 quilòmetres per hora, més de 30 graus i humitat inferior al 30%. Una situació que podria afectar bona part del territori valencià a partir de dijous.

Les tronades seques són altre factor que posa en risc la vegetació de la muntanya, especialment a les zones d'interior.

També et pot interessar

stats