Creix el nombre de lectors a Espanya, però dos de cada cinc persones llegeixen poc o mai

El 'Baròmetre d'Hàbits de Lectura' reflecteix que el 49,3% de la població són lectors freqüents i un 12,5% són ocasionals.

VÍDEO | Creix el nombre de lectors a Espanya, però dos de cada cinc persones llegeixen poc o mai

El nombre de lectors en temps lliure a Espanya ha crescut fins al 61,8%, si bé un 38,2% no llegeix mai o quasi mai. Així es desprén del Baròmetre d'Hàbits de Lectura i Compra de Llibres a Espanya 2018.

L’observatori reflecteix que el 49,3% de la població són lectors freqüents i un 12,5% són ocasionals. Segons l'estudi, la falta de temps continua sent el principal argument dels no lectors per a explicar la seua falta d'hàbit. A més, s'observa una relació directa entre el nivell d'estudis finalitzats i la ràtio de lectors.

El 44,5% dels lectors llegeix de manera habitual o ocasional, en dues o més llengües (el 21,3% sol llegir en anglés, el 20,3% en català/valencià i el 4,2% en francés). L'estudi també indica que creix el nombre de lectors de llibres en suport digital fins al 23,2% (el 6% només llegeix en format digital i el 17,2% llegeix en ambdós).

D’altra banda, l'estudi assegura que el 79% dels llibres digitals llegits en l'últim any es van obtindre sense pagar. Únicament un 21% dels entrevistats van assenyalar que obtenien llibres digitals pagant per ells.

Així mateix, ha augmentat lleugerament tant la proporció de compradors de llibres (62,4% enfront del 61% anterior) com del nombre de llibres comprats (10,3 enfront de 9,4). 

També et pot interessar

stats