Creen un matalàs intel·ligent per a bebés que canvia de color amb la febra

L'invent preveu la plagiocefàlia postural en els primers mesos de vida i incorpora nanomolls per a millorar la dissipació de calor.

L'invent preveu la plagiocefàlia postural en els primers mesos de vida i incorpora nanomolls per a millorar la dissipació de calor
L'invent preveu la plagiocefàlia postural en els primers mesos de vida i incorpora nanomolls per a millorar la dissipació de calor / Efe

Investigadors de l'Institut Europeu de Qualitat del Son, amb seu a València, han creat un matalàs intel·ligent, amb el nom de Babykeeper. El matalàs preveu la plagiocefàlia postural en els primers mesos de vida i incorpora nanomolls per a millorar la dissipació de calor. Es tracta del primer matalàs per a bebés amb certificat sanitari a Europa i està supervisat per l'Agència Espanyola del Medicament.

Així, entre altres innovacions, redueix el risc de mort sobtada del lactant per inhalació de CO2, permet que canvie de color amb la febra i  inhibeix el bacteri responsable de les erupcions cutànies. "Són aspectes importants si tenim en compte que un bebé dorm unes 9.800 hores en els seus dos primers anys de vida, i que la qualitat del descans influirà en el seu desenvolupament", ha apuntat el director d'Innovació de ESCI, Tomás Zamora.

Així mateix, segons la companyia, altres avanços és que aconsegueix reduir en un 72% el risc de mort sobtada per reinhalació de CO2, en un 48% el risc per excés de calor i en un 60% els problemes d'ergonomia. A més, la funda del matalàs està elaborada amb una tela intel·ligent capaç de modificar el seu color quan detecta que el bebé té febra, i inhibeix en un 99% la presència del bacteri Staphylococcus aureus, responsable d’infectar les erupcions en les pells dels bebés.

Desenvolupat íntegrament a Espanya, es presentarà  a la Fira Bebés&Mamás de Madrid, que té lloc aquest cap de setmana, i les primeres unitats s’oferiran al desembre a través del web de Babykeeper.

També et pot interessar

stats