Creen un DNI digital per a identificar els joguets valencians de qualitat

Aquesta informació, disponible a través d'un codi, permetrà comprovar l'autenticitat, els materials i la seguretat d'un joguet

Una fàbrica de joguets, en arxiu / À Punt NTC

L'Institut d'Investigació del Joguet ha creat un passaport digital per als joguets que es fabriquen a la Comunitat Valenciana. Una mena de DNI per a nines i jocs de taula, que n'identificarà l'autenticitat i sostenibilitat del producte, adaptat a la normativa europea. Les primeres a tindre aquest passaport digital estan fabricades a Onil, a l'Alcoià.

Camilo Bernabeu, gerent de Nines Paola Reina, ha explicat com aquesta mesura "dona molta seguretat a les famílies. Saber d'on ve el producte, els materials i que la normativa es compleix, pot posar en valor la cultura i el saber fer d'un poble". Finançat amb fons Feder, és un projecte de l'Institut d'Investigació del Joguet (AIJU). Han ideat un codi QR que enllaçarà amb un web amb informació detallada dels components, materials i procedència del joguet. També es facilita informació de com i on reciclar els components. 

Aquest certificat també ajudarà a lluitar contra els plagis i les falsificacions. "Hi ha gent que està copiant-nos, tant a Rússia com a Ucraïna, i estem indefensos, no podem fer res", ha assegurat Bernabeu.

José Carlos Sola, d'AIJU, ha explicat que "quan hi ha dos joguets pareguts, i un d'ells disposa d'un segell de confiança, podem cerciorar-nos que és un producte 100% segur, de confiança i, per tant, de qualitat; mentre que el producte falsificat no tindria eixa mateixa informació". Les còpies són un gran problema per a la indústria joguetera. La Policia Nacional va identificar fins a 170.000 joguets falsificats la passada campanya de Nadal.

També et pot interessar

stats