Els creadors de les vacunes contra la Covid, Premi Princesa d'Astúries d'Investigació

La candidatura dels set investigadors ha sigut proposada per Peter Lawrence, Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica 2007

Diverses dosis de la vacuna d'AstraZeneca en un laboratori
Vials de la vacuna d'AstraZeneca en un laboratori

Set dels investigadors que van desenvolupar algunes de les vacunes contra la Covid-19 han obtingut hui el Premi Princesa d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica 2021 al qual optaven 48 candidatures de 17 nacionalitats.

Els científics distingits són la biòloga hongaresa Katalin Karikó; l'immunòleg estatunidenc Drew Weissman; els doctors alemanys Uğur Şahin i Özlem Türeci; el biòleg canadenc Derrick Rossi; la vacunòloga britànica Sarah Gilbert, i el bioquímic estatunidenc Philip Felgner.

Segons ha fet públic aquest dimecres el jurat encarregat de la seua concessió, aquesta candidatura ha sigut proposada per Peter Lawrence, premi príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica 2007.

El guardó va recaure l'any passat en els quatre matemàtics les investigacions dels quals van donar suport a l'era digital, els francesos Yves Meyer i Emmanuel Candès, la belga Ingrid Daubechies i l'australià Terence Tao.

També et pot interessar

stats