La Covid-19 retarda el diagnòstic d'altres patologies

L'Observatori d'Atenció al Pacient alerta que s'estan deixant de fer cribratges de càncer i intervencions en cas d'infart, entre d'altres.

VÍDEO | La Covid-19 retarda el diagnòstic d'altres patologies

La saturació dels serveis sanitaris a causa de la Covid està afectant les persones malaltes d'altres patologies i retardant-ne el diagnòstic, segons l'últim estudi de l'Observatori d'Atenció al Pacient.

Les conclusions del document indiquen que un de cada cinc pacients amb càncer no han sigut diagnosticats o s'ha retardat la detecció. En aquesta línia, el cap d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital Clínic de València, Rafael Badenes, ha manifestat a À Punt NTC la seua preocupació pels malalts oncològics que no tenen cita per a operar-se.

L'estudi també assenyala que les actuacions per ictus han disminuït un 28% i les d'infart de miocardi en un 40%. Així, el cap de cardiologia de l'IMED, Òscar Fabregat, ha assegurat que la població major, amb "molta por al contagi per Covid, està quedant-se a casa "amb símptomes clars de malaltia cardíaca i aplega massa tard a l'hospital".

També et pot interessar

stats