La Covid-19 incrementa en un 16% les actuacions de bombers respecte al 2019

El 2020 el servei de bombers de la Generalitat ha dut a terme 7.100 actuacions.

VÍDEO | La Covid-19 incrementa en un 16% les actuacions de bombers respecte al 2019

El Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat ha dut a terme 7.141 intervencions durant l’any 2020, la qual cosa suposa un 16% més que el 2019. Entre l’1 de gener i el 31 de desembre ha prestat més de dos milions d’hores de servei a la Comunitat Valenciana.

La tipologia de les actuacions comprenen l’extinció d’incendis forestals i urbans i la intervenció en nevades i inundacions. Molt especialment el 2020 s’han potenciat les actuacions referents a la pandèmia. El servei ha desinfectat 150 edificis públics i carrers de 60 municipis, ha construït els hospitals de campanya i ha repartit més d’un milió i mig d’elements de protecció sanitària i quasi 450.000 litres de desinfectant i gel hidroalcohòlic entre ajuntaments i residències de majors.

La consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, ha explicat que el servei de bombers “és un cos versàtil en millora contínua que garanteix una resposta ràpida a qualsevol emergència”.

En aquest sentit, Bravo ha destacat el seu paper durant els mesos més durs del confinament provocat per la Covid-19 com a “suport logístic de primer nivell”. La consellera també ha recordat que “per primera vegada” s’han ampliat els contractes del personal de reforç d’estiu fins al 31 de desembre per a garantir una resposta adequada a qualsevol situació derivada de la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats