Covid-19, grip o refredat? Una nova aplicació ajuda a diferenciar-ne els símptomes

La Societat Espanyola d'Immunologia ha desenvolupat l'app SEICoV que reconeix fins a 28 símptomes i els classifica en dos minuts.

VÍDEO | Covid-19, grip o refredat? Una nova aplicació ajuda a diferenciar-ne els símptomes

Amb un seguit de preguntes i en només dos minuts, l'aplicació SEICoV és capaç de calcular la probabilitat que els símptomes d'un pacient siguen de grip, refredat o Covid-19. Aquesta eina desenvolupada per la Societat Espanyola d'Immunologia, disponible en castellà i en anglés, ja es pot descarregar tant des de Google Play com a de l'App Store.

L'aplicació, que en cap cas és una prova diagnòstica ni substitueix el criteri d'un professional de la medicina, s'ha dissenyat mitjançant l'anàlisi de 1.420 pacients a Europa. Així, SEICoV busca ajudar la població a diferenciar els símptomes de tres malalties que costen de distingir pels senyals que ens envia el cos.

La Societat Espanyola d'Immunologia ha posat l'accent en la importància de la detecció precoç dels símptomes associats amb el coronavirus per a assignar d'una manera més eficient els recursos de proves diagnòstiques dels que disposa el sistema sanitari. Tot i això, ara per ara, aquesta aplicació únicament serveix per a informar les persones que la fan servir i el seu resultat és totalment orientatiu i privat.

També et pot interessar

stats