La Covid-19 deixa més inestabilitat laboral entre els joves

Un 25% estan en un ERTO i un 5% han sigut despatxats dels seus treballs.

La Covid-19 deixa més inestabilitat laboral entre els joves
La Covid-19 deixa més inestabilitat laboral entre els joves

L'últim informe de l'Observatori d'Emancipació Juvenil del Consell de la Joventut d'Espanya, presentat pel Consell Valencià de la Joventut, deixa una estampa cada vegada més delicada entre els joves espanyols i especialment, els valencians.

Tot i que la taxa d'emancipació i l'atur juvenil, que comprén les edats des dels 16 fins als 34 anys, és millor a la Comunitat Valenciana (23%) que a la resta d'Espanya (30%), els salaris són, de mitjana, lleugerament inferiors als de la resta de joves espanyols. Així, concretament, un jove cobra al nostre territori uns 880 euros enfront dels 960 euros que cobra en el conjunt de l'estat espanyol.

Però la pandèmia de coronavirus i tota la crisi social i econòmica ha empitjorat, encara més, les condicions laborals dels joves. Actualment, la pobresa entre la joventut ha assolit ja un 33% dels joves de la Comunitat Valenciana, enfront del 31% de la resta d'Espanya.

Aquesta situació, en molts casos, ha sigut a causa del gran nombre d'expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que s'han realitzat en els quals un 25% dels joves encara es mantenen. Però també a causa del nombre de joves despatxats, que es correspon amb un 5% d'aquests.

Un altre canvi substancial respecte a la qualitat de vida dels joves, és que, amb la crisi del coronavirus, fins a un 22% dels joves han hagut de tornar a les seues cases i deixar de ser econòmicament independents.

També et pot interessar

stats