La Covid-19 colpeja Viver amb més de 60 contagis en dues setmanes

S'hi han detectat positius relacionats amb un bar del municipi, l'Ajuntament, l'escola i l'institut.

A Viver s'han registrat recentment contagis relacionats amb un bar del municipi, l'Ajuntament, l'escola i l'institut

La tercera onada de la pandèmia està deixant un degoteig preocupant de contagis en molts municipis valencians. A Viver (Alt Palància) la situació és especialment greu després que les últimes dues setmanes s'hi han diagnosticat 61 casos entre el veïnat, d'acord amb les últimes dades territorialitzades de la Conselleria de Sanitat Universal. La majoria, segons ha confirmat À Punt de fonts municipals, estan relacionats amb un bar del poble, l'escola, l'institut i el mateix Ajuntament. L'alcaldessa, Nieves Simón, no ha afirmat en cap cas que tots estiguen vinculats a un mateix brot, ni quantifica els focus que hi ha al municipi.

L'allau de positius dels últims dies –tretze només durant el cap de setmana– ha disparat la incidència acumulada del virus a catorze dies, que frega els 4.000 casos per cada 100.000 habitants. En aquest poble hi ha poc més de 1.500 residents censats.

De moment, s'ha comptabilitzat un positiu en un restaurant del municipi, confirmat pel mateix propietari del local. Ell és l'únic infectat del nucli familiar, tot i que el fill ha hagut de confinar-se per ser contacte estret d'un altre contagi detectat en un centre escolar del municipi. Els dos treballadors del bar han donat resultat negatiu.

Al col·legi públic Historiador Diago hi ha dos mestres confinats per haver donat positiu i un tercer sospitós de contagi que està a l'espera del resultat de la PCR. A més, el positiu d'un alumne ha obligat a confinar una aula bambolla de primer de primària. A hores d'ara, s'estan fent proves a la resta de xiquets i xiquetes. La pandèmia ha arribat també a l'IES Xèrica-Viver, on hi ha una trentena d'estudiants confinats per alguns casos positius.

D'altra banda, l'Ajuntament ha confirmat aquest dimecres un contagi entre la plantilla. Segons ha explicat a À Punt l'alcaldessa, Nieves Simón, s'ha tancat preventivament al públic l'edifici consistorial fins a conéixer el resultat de les PCR que s'han fet entre els contactes estrets del cas positiu. A més, s'ha dividit el personal en dos grups, els que han tingut contacte amb la persona infectada i els que no. El primer grup continua treballant telemàticament a l'espera de les proves diagnòstiques.

Un contagi a l'Ajuntament de Viver ha obligat a tancar preventivament l'edifici consistorial

"La situació del municipi és prou preocupant", reconeix l'alcaldessa, que ha assenyalat que s'han arribat a realitzar més de cent PCR en només un dia. El centre de salut, de fet, està col·lapsat i no dona ja citacions fins dilluns que ve per a dur a terme la prova. Cal tindre en compte, puntualitza Simón, que aquest ambulatori dona servei a més municipis a banda de Viver.

La tendència a l'alça dels contagis preocupa molt la població. "Hi ha molta gent espantada", assegura una veïna a À Punt. "Estem molt preocupats, sobretot per les residències i les persones majors", apunta un altre. Des de l'Ajuntament demanen responsabilitat a la ciutadania i que se seguisquen "al peu de la lletra" totes les normes sanitàries decretades per la Generalitat davant la Covid-19.

També et pot interessar

stats