La Covid-19 arriba a l’agost a 27 municipis lliures del virus i afecta ja 175 poblacions

La ciutat de València, que encapçala el rànquing, ha duplicat les infeccions en només set dies.

Imatge d'arxiu de la realització d'un PCR
Imatge d'arxiu de la realització d'un PCR / Javier Etxezarreta (Efe)

El coronavirus continua estenent-se per la Comunitat Valenciana i segons l'última actualització de la Conselleria de Sanitat de Universal i Salut Pública ja són 175 els municipis amb almenys algun cas de Covid-19. Des que va començar l’agost, el virus ha arribat a 27 poblacions que estaven lliures de coronavirus a finals de juliol i la suma de casos en els darrers 14 dies ja fa un total de 2.413 positius.

Tot i l'augment generalitzat, destaca amb molta diferència València i l'àrea metropolitana, on es concentra la majoria de les poblacions amb més de 20 positius. El rànquing dels municipis més afectats l’encapçala la ciutat del Túria, ja que en els últims 14 dies s'hi han detectat 941 positius. Immediatament després està Elx, amb 217 i segueixen Burjassot, amb 72, i Alacant, amb 67.

Crida especialment l'atenció la concentració de municipis amb Covid-19 al voltant de València. Si agafem les 20 poblacions amb més infeccions de tota la Comunitat Valenciana, trobem que més de la meitat, concretament 11, formen part d'aquesta àrea metropolitana. A més de la capital, a l'Horta destaquen municipis com Burjassot, Mislata, Torrent, Paterna, Manises, Montcada o Xirivella, que tenen entre 20 i 70 positius en cada cas.

Si ens fixem en l'últim cap de setmana, 116 municipis han sumat casos de coronavirus, i també destaca València, que en té 425, una xifra que quasi multiplica per dos la del passat cap de setmana (217). A més, cinc poblacions han detectat els primers positius entre divendres i dilluns: Titaigües, Algímia d'Alfara, Camporrobles, Caudete de las Fuentes i Vistabella del Maestrat.

També et pot interessar