‘Couchsurfing’: l’alternativa barata per a viatjar de la mà de persones locals

La família d’acollida conviu amb la persona viatgera i l'acompanya a descobrir la seua localitat

Una família gaudeix de les vacances en una piscina

El couchsurfing va arribar al nostre país fa una dècada. En llengua valenciana equivaldria a una cosa com compartir el sofà, però en realitat és compartir la casa d'acollida i viure experiències conjuntes. Més enllà d'oferir una estada gratuïta, l'intercanvi cultural no té preu. És un lloc on poder dormir a canvi d'escoltar històries de vida diverses en la sobretaula, deixant empremta.

Un exemple d’aquest intercanvi el trobem amb Areli Hiazzi, una dona del Brasil que va rebre a sa casa Amanda Subiela, una jove de la Pobla de Vallbona (Camp de Túria). Ara la família d’Amanda acull Areli a la Comunitat Valenciana amb la seua xiqueta.

“Mirar València amb els ulls de la persona que viu ací és una experiència que no es pot comprar amb diners”, ha explicat Hiazzi. “Et reben a casa, et mostren la ciutat i aprens una cultura que no tens en papers ni dibuixos, és la cultura viva”, ha afegit.

Carles Subiela, el propietari de la casa, ha acollit més de huitanta persones en les seues vacances a través d’aquest programa. “El nivell de satisfacció és molt gran. Nosaltres no hem viatjat amb aquest sistema, però els nostres fills sí que ho han fet per tot el món i han sigut acollits amb experiències molt positives”, ha afirmat.

També des de França es va importar fa uns anys un altre tipus de turisme assequible: llogar una piscina particular per hores. El preu mitjà se situa en uns quatre euros per persona i hora.

Nerea i Miriam Alguacil, veïnes de València, han assegurat que han llogat una piscina particular dues vegades i els ha agradat l’experiència. L'únic requisit per a registrar la piscina en la plataforma és que siga unifamiliar.

Estefania Leyva, directora de comunicació de Swimmy, ha explicat que, “segons els serveis afegits, com la grandària del jardí o l’ús d’hamaques i wifi, pot augmentar el preu”. Mariola Ruiz, una de les propietàries que lloga la piscina, ha explicat que s’ha inscrit en la plataforma perquè “la majoria de dies no la usen”.

A banda d'una refrescant capbussada, els usuaris també poden fer ús d'altres serveis complementaris, com per exemple una barbacoa, on poden fer els aliments que porten de casa.

També et pot interessar