Costes prohibeix els esports nàutics a la platja del Saler i el Perellonet per la proximitat a l'Albufera

Els aficionats a aquestes activitats i l'Ajuntament demanen una solució alternativa a la Conselleria de Transició Ecològica

Un grup d'esportistes practica pàdel surf a la platja de València / À Punt NTC

Els aficionats als esports nàutics de València estan en peu de guerra. La Conselleria de Transició Ecològica i la Demarcació de Costes no donen permís per a instal·lar els canals d'abalisament necessaris per a practicar-los a les platges del Saler i el Perellonet. Un informe sobre el parc natural de l'Albufera recomana no autoritzar els canals d'abalisament necessaris per a practicar esports nàutics, perquè considera que afecten la fauna pròxima. "Aquest informe es trasllada a Costes i han sigut ells qui han pres aquesta decisió. Òbviament, hi ha zones més delicades, com és el cas del Saler", ha explicat la consellera, Isaura Navarro.

Els que practiquen aquests esports no ho entenen i asseguren que les seues activitats no provoquen un impacte negatiu en el medi natural. La decisió tampoc ha agradat l'Ajuntament de València, que ha demanat una reunió urgent amb la conselleria per a trobar-hi una solució. "No se'ns ha mostrat cap informe que avale que els esports tenen impacte. València és l'única ciutat del món on aquest esport té un impacte natural i la resta del món no? No ho entenc", ha lamentat Pepe Carratalà, director de l'escola Kite Zone València.

"Ens preocupa molt, per exemple, els campus dels xiquets que venen ací amb tota la il·lusió després d'estudiar tot l'any, que gaudeixen del mar, de l'esport, de la salut i de la natura", ha explicat Tomás Palau, responsable d'una escola d'esports nàutics.

Des de l'Ajuntament de València consideren que la decisió no és encertada i han demanat una reunió amb la conselleria. "Que diguen que no sense posar una alternativa o que directament no ens reben per a asseure'ns en una taula i trobar solucions ens pareix una decisió desencertada", afirma el regidor d'Esports de València, Javier Mateo.

Tot apunta que la conselleria revisarà l’informe desfavorable per tal de buscar una solució, que permeta compatibilitzar la pràctica dels esports nàutics amb la protecció de la natura.

També et pot interessar

stats