Costes desballesta el quiosc El Tintero de Torrevella

Adeu per orde judicial a l'històric xiringuito de la platja del Cura, amb més de 80 anys d'història, ja que l'estaven explotant sense concessió el domini publicomarítim

Treballs de des
Treballs de desmuntatge del xiringuito / À Punt NTC

Torrevella ha dit adeu a un dels símbols de la platja del Cura: el quiosc El Tintero s'enderroca per una orde de Costes. Els operaris han començat a desballestar l'històric baret per requeriment judicial, ja que Costes considera que és una activitat econòmica privada que s'està explotant en domini publicomarítim sense cap concessió.

El quiosc és tot un referent per a Torrevella. A la família propietària que ha treballat a la platja del Cura durant dècades, ja li havia caducat la concessió i ja ha entregat les claus i han de començar els treballs de demolició.

La singular instal·lació hotelera de planta octogonal de més de huitanta anys d'història està situada en un entrant al mar, i el nom El Tintero, sorgix perquè just ací antigament es tintaven les arts de pesca.

Hi havia un expedient obert per l'Ajuntament per a no derrocar aquest quiosc, ja que el consistori volia protegir-lo amb la protecció de bé de rellevància local, però aquest expedient no ha arribat a temps i el servei de Costes ha iniciat els treballs de demolició del quiosc.

El local estava sense concessió des de 2011 i els propietaris feia tretze anys que litigaven en els tribunals per obtindre-hi una concessió. Van presentar també un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, però l'alt tribunal va notificar a Costes la inadmissió del recurs, un fet que converteix en ferm la sentència.

Tretze anys de plets no han servit per a res i la família i l'Ajuntament han perdut la batalla amb el Ministeri per a la Transició Ecològica.

Així, el passat 20 de novembre es va estendre acta de reversió dels terrenys a favor de l'Estat i ara n'ha començat la demolició. D'aquesta manera, el baret de platja que va arribar a ser un referent a l'estiu de Torrevella, arriba a la seua fi.

També et pot interessar

stats