La Costera diu no a un projecte per a traslladar energia des d’Almansa

Els alcaldes dels quatre municipis afectats han coincidit en la negativa a donar llum verda a la idea

Reunió d'alcaldes de la Costera amb l'empresa d'energia

Aquest dimecres els alcaldes i alcaldesses de Vallada, Moixent, la Font de la Figuera i Montesa s’han reunit en aquesta última localitat amb les representants de la multinacional Akuo Energy per tractar els detalls d’un macroprojecte fotovoltaic a la comarca de la Costera.

La idea és traslladar energia d’alta tensió des d'Almansa mitjançant una línia d’alta tensió de 35 quilòmetres de llarg i vora 400 quilovats de potència que deixarien les muntanyes d’aquests municipis plenes de plaques solars i grans torres d’energia elèctrica. 

Durant hora i mitja l'empresa ha intentat convéncer-los i negociar una alternativa, però tots quatre tenien clar que l’impacte és massa gran i s’hi han negat rotundament. En paraules d’Analía Juan, alcaldessa de Montesa, no veuen possibilitat al traçat alternatiu proposat per Akuo Energi, degut a l'orografia. Mentre que l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, considera que els municipis de l’interior no han de ser els que proporcionen energia als de la costa. 

A l’eixida de la reunió, col·lectius de protecció del medi ambient, juntament amb part de la ciutadania de les poblacions afectades, han mostrat el rebuig al projecte fent soroll. 

Les representants de la multinacional energètica, per la seua part, no han volgut fer declaracions a À Punt, que ha intentat posar-se en contacte amb aquesta multinacional amb seu a París, sense cap èxit. 

Aquest és un dels centenars de grans projectes energètics presentats a tot el País Valencià, que naixen amb la nova legislació estatal per a potenciar les fonts d'energia renovables davant del canvi climàtic i que, com en el cas de Montesa, entra en conflicte amb la protecció del territori.

També et pot interessar

stats