La costa de Castelló combat el mosquit tigre

El litoral de les comarques de Castelló està sent objecte de tractaments intensius per a combatre la propagació del mosquit tigre.

El supervisor comprova si hi ha larves en els embornals
El supervisor comprova si hi ha larves en els embornals

A Castelló, al voltant de 14 localitats del litoral, des de Vinaròs fins a Almenara, estan realitzant tractaments intensius per a frenar la propagació del mosquit tigre. Un insecte que provoca picades molestes entre la població, sobretot ara que comença la calor.

Els tractaments els realitzen els ajuntaments a través de l' empresa Lokimia i estos dies s'està actuant concretament en la zona de la costa d'Alcossebre, al Baix Maestrat. 

El supervisor del programa, Joan Sanchis, ha manifestat a À Punt Mèdia que "per a previndre que es propague este insecte, tant molest per als ciutadans, el que es fa primer és comprovar la presència de larves en els embornals dels carrers".  Joan Sanchis ha assegurat també que " miitjançant els tractaments larvicides, es dipositen unes pastilles a fi d'interrompre l'evolució de les cries i impedir que el mosquit esdevinga adult".

L'empresa especialista actua preferentment en zones costaneres, jardins, descampats o aigües estancades. En aquests llocs és on més proliferen els mosquits , bé per acumulació d'aigua, bé per brutícia.

A banda, els ajuntaments estan efectuant una tasca d'educació ambiental a la ciutadania per tal que mantinguen netes les finques privades o les cases situades a prop de la costa.

Els tractaments de prevenció del mosquit tigre es prolongaran tot l'estiu.

També et pot interessar

stats