Les Corts insten a publicar en el web d'Educació el percentatge de llengües en projectes d'infantil

La proposició no de llei l'ha proposada Ciutadans per a evitar "la marginació" del castellà.

La proposició no de llei, l'ha proposada el grup parlamentari de Ciutadans
La proposició no de llei, l'ha proposada el grup parlamentari de Ciutadans / Europa Press

Les Corts han aprovat per unanimitat instar la Conselleria d'Educació a publicar en el lloc web els percentatges de cada llengua que s'imparteix en els projectes experimentals plurilingües.

La proposició no de llei l'ha proposada el grup parlamentari de Ciutadans, que ha acusat la Conselleria d'"obscurantisme polític" i de marginar el castellà. La diputada Mercedes Ventura ha justificat aquesta proposta perquè, segons la documentació recaptada en el cicle d'educació infantil, "hi ha 205 centres a la Comunitat Valenciana en els quals no s'està donant ni una sola hora de castellà, ja que el 90% es dóna en valencià i només el 10% en anglés".

Així mateix, Ventura ha indicat que aquest model lingüístic s'ha aplicat en alguns d'aquests centres "per imperatiu legal de la mateixa Conselleria, fins i tot amb l'opinió en contra dels pares i del consell escolar, que van votar per un altre tipus de projecte", i ha posat com a exemple l'escola Manuel González Martí.

La socialista Ana Besalduch, per la seua banda, ha mostrat el seu suport a la publicació de les dades, però ha instat a "no magnificar les coses", perquè "és un poc exagerat parlar d'obscurantisme" quan la diputada mateix ha pogut accedir a les dades acudint a la Conselleria. "Més del noranta per cent dels projectes lingüístics han sigut aprovats pels consells escolars amb majoria qualificada", ha afirmat, a més d'afegir que la Conselleria actua si no s’aconsegueix aquesta quota.

També et pot interessar

stats