Les Corts demanen llevar de l'etiquetatge de les tovalletes que es poden tirar pel vàter

L’objectiu de la iniciativa és evitar que aquests productes danyen l’estat del clavegueram.

Les tovalletes higièniques i desmaquilladores i els bastonets danyen l’estat del clavegueram
Les tovalletes higièniques i desmaquilladores i els bastonets danyen l’estat del clavegueram / Europa Press

La Comissió de Sanitat i Consum de les Corts ha aprovat aquest dilluns, 17 de setembre, i per unanimitat, instar el govern espanyol que prohibisca qualsevol tipus d'etiquetatge o publicitat que indique que les tovalletes higièniques, desmaquilladores o els bastonets, que no es dissolen, es puguen tirar pel vàter per a garantir que aquests tipus de productes no danyen l'estat del clavegueram.

Des de Compromís han recordat que en l'últim trimestre de 2017 es van produir diversos embossos en els col·lectors de la ciutat de València, de fins a quatre quilòmetres, amb "centenars de tones de tovalletes higièniques".

Els treballs de neteja, han advertit, impliquen una despesa extra per a la hisenda pública per a retirar aquests residus, que generen "un problema ambiental". D’aquesta manera, des de Compromís han valorat que "un etiquetatge clar i visible sobre els paquets d'aquests productes pot incidir clarament sobre els consumidors que, per desconeixement o per distracció, tiren els productes pel vàter". 

Atenció sanitària als pacients d’epilèpsia

D'altra banda, la comissió ha aprovat per unanimitat la iniciativa de Ciutadans per a implantar amb urgència el Pla per a l'atenció de l'epilèpsia i dotar dels mitjans i les infraestructures necessàries les tres províncies, concretament a Castelló.

La iniciativa insta el Consell a garantir als pacients d'epilèpsia l'equitat en l'accés a l'atenció sanitària, dotar les tres capitals de província dels mitjans adequats per a un diagnòstic precoç i implantar a la província de Castelló una unitat de referència on situar un equip de monitoratge perllongat. 

Unitat de Fibrosi Quística

Així mateix, ha aprovat per unanimitat una proposta del Partit Popular per a crear una unitat específica de fibrosi quística d'adults a l’hospital La Fe de València, amb una esmena afegida de Compromís.

D’aquesta manera, se sol·licita dotar-la d'espai físic adequat a les característiques de la malaltia, destinar els recursos econòmics, materials i humans necessaris a aquesta unitat de referència i assignar un equip multidisciplinari que estiga format per tots els professionals experts que intervenen en el procés d'atenció a les persones que pateixen la malaltia.

També et pot interessar

stats