Cortes de Pallars demana ajuda per a augmentar la natalitat

L'alcalde, Fernando Navarro, defensa el paratge natural i el turisme actiu que s'hi ofereix.

Fotografia de Cortes de Pallars
Fotografia de Cortes de Pallars / @CortesdePallas_

L'alcalde de Cortes de Pallars, Fernando Navarro, ha destacat la baixa natalitat que afecta els habitants d'aquest municipi de la comarca de la Vall de Cofrents-Aiora. Navarro ha fet aquestes declaracions durant l'entrevista a Les notícies del matí d'À Punt i, dins de la iniciativa anomenada #DespoblamentÀPunt, en què els usuaris poden informar a les xarxes socials sobre aquest problema i reivindicar algun poble de la Comunitat Valenciana en risc de despoblament.

"Som 870 habitants, però enguany han nascut 4 xiquets i han mort 25 persones; la majoria dels habitants són molt majors". La necessitat d'augmentar la natalitat es demostra en un poble que també reclama unes polítiques protectores que fomenten l'habitatge per a persones d'altres llocs de la província. "Amb unes bones xarxes informàtiques i un plantejament d'impostos inferiors, podríem augmentar la població".  L'economia del poble es desenvolupa gràcies a una central hidràulica que aporta beneficis de manera directa. 

Un altre dels beneficis d'aquest poble és que pertany a la Xarxa Natura 2000, que s’encarrega d'assegurar la conservació de les àrees naturals amb biodiversitat. Aquesta xarxa ha impulsat les rutes de senderisme i les guies d'escalada, activitats que es gaudeixen en un poble envoltat de muntanyes. "A Cortes de Pallars tenim un paratge natural per explorar, unes rutes molt accessibles i ens trobem a una hora i quart de la capital", ha manifestat l'alcalde. Un altre fet diferenciador amb les poblacions del voltant és l'aigua, element que permet oferir diversos paisatges. No obstant això, problemes com la connexió amb altres poblacions o la baixa natalitat han fet que Navarro demane "ajudes estatals perquè les perspectives de futur són crues". 

També et pot interessar

stats