Cors per la Vida, una iniciativa a Paiporta per a combatre la soledat no desitjada

Amb l'ajuda d'una musicoterapeuta, un grup de dones aprenen cant i es relacionen

Cors per la Vida, una iniciativa a Paiporta per a combatre la soledat no desitjada

Per a combatre la soledat no desitjada naix el projecte Cors per la Vida, una iniciativa de l'Ajuntament de Paiporta que cada dijous reuneix un grup de dones del municipi al voltant de la música.  

Cada dijous, el grup de dones té una cita a la Unió Musical de Paiporta per a participar en aquest projecte. Amb l'ajuda d'una musicoterapeuta, aprenen cant i es relacionen. 

La musicoterapeuta i directora del projecte, Soledad Corachán, ha explicat que l’objectiu és crear un espai perquè les persones majors puguen disfrutar d’elles mateixes i conéixer més gent. 

Amb 84 anys, Lola és la veterana del cor i exemplifica a la perfecció la necessitat de la iniciativa. "He passat a quedar-me a soles. Tinc quatre fills, però cadascun està en sa casa", assegura. Quan està cantant en el cor –diu– espanta els pensaments de soledat. 

Un altre exemple és el de Meli, cordovesa, que viu a Paiporta des de fa poc. Assegura que no té amistats al municipi i, mentre està amb les companyes, “es crea un ambient diferent”. 

Els ensenyen com respirar i també coordinació. “Quan estan ací, l’autoestima els puja. Es troben més alegres, més actives i fan coses per a elles”, ha apuntat Corachán.

També et pot interessar

stats