Correus emet una edició especial de segells per a commemorar el 75 aniversari dels Gegants d'Ontinyent

Es farà un tiratge total de 160.000 segells que es posaran en circulació amb un valor facial de 0,70 euros

Segell per commemorar el 75 aniversari dels Gegants d'Ontinyent
Segell per commemorar el 75 aniversari dels Gegants d'Ontinyent

Correus ha emés aquest dimecres un segell, inclòs en la seua sèrie d'efemèrides, dedicat a la commemoració del 75 aniversari dels Gegants Moros i Cristians d'Ontinyent, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

La tirada d'aquests segells, un total de 160.000, es posarà en circulació amb un valor facial de 0,70 euros corresponent amb la tarifa nacional per a enviar una carta normalitzada de fins a 20 grams de pes, ha requerit Correus.

Aquests segells estan impresos en òfset, sobre paper estucat, engomat i fosforescent, amb una grandària vertical de 57,6 per 40,9 mil·límetres. En concret, hi ha 16 segells en cada plec.

El segell mostra la llegenda del 75 aniversari impresa sobre una il·lustració dels quatre Gegants. Amb aquesta imatge es reconéixer la "llarga tradició" d'aquests elements de la cultura i l'àmbit festiu d'Ontinyent com "una part fonamental de les festes del Corpus Christi i la Puríssima".

Aquest 75 aniversari és una de les efemèride que Correus commemora en 2021. Els Gegants d'Ontinyent representen les tres cultures que van conviure en la localitat durant l'època medieval: l'àrab, el jueva i la cristiana.

La província de València en segells

Durant els últims anys la província de València ha sigut protagonista de diversos segells emesos per Correus, ha destacat l'entitat, que ha exposat que el més recent ha sigut el dedicat aquest mateix mes de juny al centenari del naixement del cineasta Luis García Berlanga.

El 2019 es van emetre diversos segells amb motius valencians com els del Centenari del València Club de Futbol; el dedicat als vestits típics del Mediterrani, entre els quals s'incloïa el vestit tradicional de valenciana, i el protagonitzat pel plat estrela de la gastronomia valenciana: la paella.

El mateix 2019, Correus també va posar en circulació un segell dedicat a la província de València inclòs en l'emissió dotze mesos, dotze segells. El seu disseny portava en el centre la lletra V amb un muntatge que recollia alguns dels elements més característics de la província.

També et pot interessar

stats