Correus anuncia una contractació “sense precedents” per a garantir el vot per correu

Es reforçarà el servei a les zones turístiques i no descarten que els carters treballen el cap de setmana

Imatge d'arxiu d'una oficina de correus
Imatge d'arxiu d'una oficina de correus / Shutterstock

Correus farà una contractació sense precedents per a garantir el vot per correu, segons ha anunciat en un comunicat aquest dimecres, a més, es reforçarà el servei en les zones turístiques i no es descarta que els carters facen enviaments electorals en cap de setmana. El 9 de juny es coneixerà la xifra exacta de contractes, quan la plantilla ja haja comunicat les seues vacances. La intenció és garantir la cobertura del 100% de les vacances de la plantilla durant el mes de juliol per assegurar el dret a vot per correu de la ciutadania.

Des del 3 de juliol, data en la qual Correus començarà a enviar la documentació als electors que hagen sol·licitat el vot per correu, l'empresa postal farà adequacions dels horaris habituals de les oficines, tant mitjançant extensions d'horari amb obertures extraordinàries en dies no laborables. Igualment, a partir d'aquesta data, l'empresa pública ha comunicat que, si fora necessari, els carters repartiran també en cap de setmana els enviaments associats als processos electorals i es reforçarà el servei en tots els centres logístics.

En aquest context, Correus ha sol·licitat a la Junta Electoral Central l'ampliació del termini de depòsit del vot per correu fins al 20 de juliol, un dia més com va ocórrer en l'anterior procés electoral, perquè els ciutadans disposen de més temps per a cursar la seua sol·licitud. Així mateix, aplicarà el protocol de mesures preventives previstes en cas de risc d'altes temperatures durant l'època estival.

Aquest protocol estableix que les unitats de repartiment de les zones geogràfiques afectades per avisos meteorològics de risc taronja i roig per altes temperatures segons el mapa d'avisos de l'Aemet aplicaran, per a aquells dies en concret, les següents mesures organitzatives: la plantilla del torn de matí no farà labors de repartiment domiciliari més enllà de les 13:00 hores i; en el torn de vesprada, les labors de repartiment domiciliari no començaran fins a les 17:00 hores.

També et pot interessar

stats