El coronavirus pren força a les comarques centrals

Ontinyent presenta una incidència acumulada de 700 casos per cada 100.000 habitants.

VÍDEO | El coronavirus pren força a les comarques centrals

El coronavirus s’està expandint amb força per les comarques del centre de la Comunitat Valenciana. Departaments de salut com els d’Alcoi, Gandia i, en especial, Xàtiva-Ontinyent lideren l’augment de contagis.

La incidència acumulada de la capital de la Vall d'Albaida s'acosta als 700 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta xifra s’ha duplicat en les últimes dues setmanes, ja que ha passat de 365 positius per cada 100.000 habitants a 684.

D’acord amb l’escala de risc acordada pel Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, Ontinyent, Gandia, Xàtiva i Alcoi estan per damunt de 250 positius per 100.000 habitants. Això suposa que aquests municipis estan en situació d’alerta extrema.

Divendres passat, l'alcalde d'Ontinyent va decretar noves mesures excepcionals, entre les quals estan la suspensió dels actes de concurrència pública, tant els de caràcter sociocultural, com els lúdics i els esportius.

Les autoritats municipals han fet una crida a respectar les restriccions en l’entorn familiar, ja que tres de cada quatre contagis s'estan produint en aquest àmbit.

També et pot interessar

stats