El coronavirus circula per 193 municipis valencians, 45 més que fa dues setmanes

Cada pacient amb Covid-19 contagia 0,94 persones, segons les últimes dades de l'Institut Carles III fins al 9 d'agost.

Un cambrer atén uns clients en una terrassa de la ciutat de València en una imatge d'arxiu
Un cambrer atén uns clients en una terrassa de la ciutat de València en una imatge d'arxiu / Europa Press

Cada dia són més els municipis valencians que tenen algun cas positiu de coronavirus entre el seu veïnat. A hores d’ara la xifra és de 193, el que suposa que el virus està present en el 35% de les poblacions i en 45 més que ara fa dues setmanes.

Des que va començar el mes d'agost, s'han registrat 2.840 casos positius nous. La ciutat de València encapçala el nombre de contagis amb molta diferència, ja que només en els últims catorze dies en suma 1.023. La segueixen Elx, que en registra 201; Burjassot, 86; Alacant, 76; i Mislata i Torrent, que s'apropen als seixanta nous casos.

L'efecte de proximitat a la ciutat, fa que a l'àrea metropolitana de València siga la zona on més casos es concentren. Criden l'atenció municipis com Alfafar, Xirivella, Paterna, Montcada, Picassent, Paiporta o Manises, que van des dels vint fins als cinquanta casos i es troben entre els 25 municipis més afectats per la Covid-19 en les últimes dues setmanes.

Tot i el creixement dels contagis, la velocitat de propagació del coronavirus cau per sota de l'u a la Comunitat Valenciana, una circumstància que no ocorria des del 16 de juny.

Aquesta xifra suposa que cada pacient amb coronavirus en contagia 0,94, segons les últimes dades de l'Institut Carles III fins al 9 d'agost. Per territoris, Castelló se situa al voltant d'eixa dada; a Alacant, la taxa cau fins al 0,78 i, a València, la situació és més delicada. Allí, la incidència de casos va en augment i això ha fet créixer la taxa de reproducció fins a l'1,01 i ha motivat l’adopció de determinades restriccions a la ciutat.

De fet, les comarques del centre concentren més de la meitat dels PCR positius detectats a la Comunitat Valenciana. La mitjana espanyola és lleugerament superior, de l'1,04.

També et pot interessar

stats