Corinna assegura que Joan Carles I la usava de testaferro per a ocultar patrimoni a l'estranger

En una conversa amb el comissari Villarejo que s'ha fet pública hui, l'aristòcrata alemanya també desvela que el rei emèrit té comptes a Suïssa.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein també desvela que el rei emèrit té comptes a Suïssa
Corinna zu Sayn-Wittgenstein també desvela que el rei emèrit té comptes a Suïssa / Europa Press

L'aristòcrata alemanya Corinna zu Sayn-Wittgenstein, coneguda per la seua relació amistosa amb Joan Carles I, afirma en unes gravacions que va fer el comissari José Manuel Villarejo l'any 2015 que el Rei emèrit la va usar de testaferro per a ocultar patrimoni i propietats en l'estranger i, a més, que disposa de comptes bancaris a Suïssa a nom del seu cosí, Álvaro d'Orleans i Borbó. Des d'Izquierda Unida (IU) demanen que la ministra de Defensa, Margarita Robles, i el director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, compareguen al Congrés per a explicar l'activitat del rei Joan Carles I. 

Segons els diaris El Español i OK Diario, Corinna zu Sayn-Wittgenstein va facilitar aquests detalls al comissari Villarejo, actualment en presó preventiva, en una reunió al pis de l'empresària, situat en una les zones més exclusives de Londres. Va ser una trobada propiciada per l'empresari Juan Villalonga, amic de tots dos. L'aristòcrata va assegurar que vivia un "malson" perquè sembla que el Rei havia posat al seu nom diverses propietats al Marroc i a Espanya que ara li reclamava, però que no li les retornaria per a evitar que l'acusaren de blanqueig. 

L'empresària i assessora alemanya ha assegurat en les gravacions que li estan "fent la guerra" perquè ella no vol cometre cap delicte. També ha assegurat que el Rei emèrit té comptes bancaris a Suïssa a nom del seu cosí, Álvaro d'Orleans, i que sembla que ha rebut pressions perquè traspassara les propietats posades al seu nom sense permís. Corinna zu Sayn-Wittgenstein ha acusat el CNI d'haver muntat dues operacions per a obtindre documentació relacionada amb els anys de relació amb Joan Carles I. 

Reaccions polítiques

El líder d'IU, Alberto Garzón, vol que la ministra de Defensa i el director del CNI expliquen al Congrés els negocis del Rei emèrit, més concretament, en la comissió de secrets oficials. També, pretenen que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, explique quines accions posarà en marxa per a investigar "les possibles estructures opaques" creades per Joan Carles I. Des de Podemos, Rafael Mayoral, ha qüestionat la necessitat de tindre una monarquia que no està sotmesa "ni a l'escrutini popular ni a la tutela dels tribunals" mentre que el portaveu adjunt d'Esquerra Republicana (ERC), Gabriel Rufián, ha criticat que els suposats negocis en l'estranger de Joan Carles acaben "sense conseqüències" per a la Corona. Per la seua part, des de Ciudadanos (Cs), Toni Roldán, ha indicat que ha de ser la justícia i no els polítics qui oferisca una resposta en aquest cas. 

També et pot interessar

stats