Coratxà recupera la cobertura de telefonia mòbil

El veïnat denuncia la situació, que ja s’ha donat més vegades i que deixa el poble incomunicat i sense accés al 112 

Coratxà, al Baix Maestrat, amb tretze habitants empadronats / À Punt NTC
01 d'agost 2022 - 22:23

Finalment, el veïnat de Coratxà, al Baix Maestrat, ja té cobertura de telefonia mòbil després de dos mesos i mig sense servei per problemes en el repetidor. Una situació que fins i tot posava en perill la salut dels habitants, perquè no podien contactar amb el servei d'emergències.  

Entre el veïnat hi havia molta alegria. Juan Carlos Martínez, gerent d’hostatgeria, ha assegurat que ja poden tocar i fer reserves. 

Aquesta situació que es repeteix de manera freqüent, ja que l'any anterior van passar cinc mesos sense cobertura. Una desconnexió que fa perillar l'única hostatgeria del municipi. “Quan perdem la cobertura es para el nostre motor, que és el negoci, i hem de pujar a la muntanyeta a rebre les telefonades” ja explicat Martínez.

Per als tretze habitants empadronats, quan passa no poden telefonar ni al 112 en cas d'una urgència mèdica. Un perill del qual tampoc no se salven els excursionistes i esportistes que travessen el Parc Natural de la Tinença de Benifassà. El veïnat tem que es repetisca i es queixa de la deixadesa de l'operador de telefonia. 

José Giner, un veí de Coratxà, ha explicat que “la companyia no és ràpida, no es preocupa. Fins que no insistim molt, passa olímpicament. No pot ser que estiguem així. És impensable en l'època en què estem”, ha denunciat.

El servei hauria d'estar garantit en el segle XXI, però un buit legal deixa en mans de les companyies la decisió d'invertir en aquestes infraestructures necessàries per als municipis de l'interior.

També et pot interessar

stats