La Coordinadora Valenciana d'ONGD es mobilitza per a exigir la pau a Ucraïna

La plaça de l'Ajuntament de València ha acollit la manifestació aquest dissabte, l'endemà del primer aniversari de la invasió russa

Marxa per a demanar la pau a Ucraïna, aquest dissabte / Vero March

La ciutat de València ha acollit aquest dissabte la manifestació "País Valencià per la Pau", organitzada per la Coordinadora Valenciana d'ONGD, on s'ha demanat a la Unió Europea i a les Nacions Unides un rol més actiu en el conflicte a Ucraïna, assumir la responsabilitat d'impulsar un alto el foc immediat i començar les negociacions de pau entre les parts implicades.

La cita ha sigut a les 17:00 a la plaça de l'Ajuntament, i continuarà fins a les portes de la delegació del govern. En la mobilització participen una vintena d'organitzacions amb l'objectiu de solidaritzar-se amb el poble ucraïnés, un any després d'esclatar el conflicte, i amb totes les víctimes de totes les guerres. En particular, amb els col·lectius més desprotegits, com les dones i els xiquets.

Segons denuncien les ONG, "la devastadora guerra d'Ucraïna, darrere de la qual es mouen interessos geoestratègics", està provocant "milers de víctimes, destrucció d'infraestructures civils", més de "huit milions de persones ucraïneses refugiades fora del seu país i una crisi ambiental, energètica i social amb conseqüències planetàries".

A aquesta situació –diuen– cal afegir "la trentena de conflictes armats" que existeixen actualment en el món. Amb això, insisteixen que "no podem acceptar que les disputes es resolguen mitjançant el recurs a les bombes, la violència i les matances: la guerra és una derrota de la humanitat".

També et pot interessar

stats