La Coordinadora Feminista de València homenatja les dones assassinades per violència masclista

Amb una ‘performance’ han recordat les 67 dones i els 5 xiquets i xiquetes assassinades en l’últim any.

VÍDEO | La Coordinadora Feminista de València homenatja les dones assassinades per violència masclista

Enguany el moviment feminista no ha pogut commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones omplint els carrers com és habitual. Així és que, en la majoria de casos, s’ha recorregut a les manifestacions virtuals a través de les xarxes socials.

Però la Coordinadora Feminista de València ha dut a terme, un any més, la performance amb què es posa fi a la marxa contra les violències masclistes cada 25 de novembre a la plaça de l’Ajuntament de València.

Així, les participants han procedit a llegir el nom de totes les dones, xiquetes i xiquets assassinats a Espanya per violència masclista des del 25 de novembre de l’any passat, i han deixat en terra una silueta de dona de paper blanc per cadascuna d’elles.

Per a tancar l’acte, han llegit el manifest de la Coordinadora Feminista de València, en què han denunciat que “la violència contra les dones és l’expressió més brutal de la desigualtat entre dones i homes, construïda mitjançant la divisió sexual del treball, els rols i estereotips sexuals, l’amor romàntic i la mercantilització dels cossos de les dones amb els úters de lloguer, la pornografia i el sistema prostitucional com a gran negoci capitalista”.

La performance, què s’ha pogut veure en directe a través del web d’À Punt, l'han feta respectant la distància de seguretat, i totes les participants portaven la mascareta posada.

També et pot interessar

stats