La Coordinadora Feminista de València demana el canvi de nom del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo

En l’escrit presentat a les autoritats aporten noms de dones valencianes “que mai han tingut el reconeixement públic que mereixen”.

Manifestació del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere
Manifestació del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere / @CFeministaVlc

La Coordinadora Feminista de València (CFV) reclama que es canvie el nom del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo del Palau de les Arts de València, com a mostra de rebuig al cantant per les acusacions d’assetjament sexual d’una vintena de dones

El col·lectiu fa aquesta petició a “les màximes autoritats responsables” del patronat del coliseu, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la presidenta de l’organisme, Susana Lloret, segons assenyala en un comunicat. El col·lectiu feminista expressarà les seues reivindicacions aquesta vesprada, en la concentració feminista que realitzen el primer dimecres de cada mes. 

“L’espai de formació professional musical d’alt nivell per a joves cantants, músics i músiques no pot continuar portant el nom d’un home que ha sigut denunciat per més de 20 dones d’assetjament sexual”, han manifestat. En l’escrit presentat també han aportat noms de dones valencianes rellevants en el món de la música “que mai han tingut el reconeixement públic que mereixen”.

Plácido Domingo es troba aquests dies a València protagonitzant les funcions de l’òpera Nabucco. L’intèrpret ha aprofitat la reaparició en els escenaris espanyols després de les denúncies per a trencar el seu silenci en diversos mitjans, assegurant que mai s’ha comportat “de manera agressiva, assetjadora i vulgar”.

Una manifestació amb especial atenció sobre les dones amb discapacitat

Des de CFV apunten que la concentració d’aquest dimecres, que s’inicia a les 20:00 hores a la plaça de l’Ajuntament de València, té com a objectiu denunciar “totes les violències masclistes que patim les dones pel mer fet de ser-ho, i recordar totes les que ja no estan entre nosaltres perquè han sigut assassinades”. Així mateix, el manifest que es llegirà aquesta vesprada pararà especial atenció a “la situació de milers de dones amb discapacitat, que sobreviuen a tota mena de violències”.

També et pot interessar

stats