Les cooperatives agràries demanen preus mínims per a garantir la viabilitat de la professió

El primer Congrés de Joves Cooperativistes aborda a València qüestions com ara el relleu generacional en el camp valencià.

VÍDEO | Les cooperatives agràries demanen preus mínims per a garantir la viabilitat de la professió

El sector de les cooperatives agràries ha demanat que es fixen uns preus mínims perquè el llaurador puga guanyar-se la vida dignament. Aquesta és una de les propostes que s'analitzen en el primer Congrés de Joves Cooperativistes que se celebra a València aquest dijous i divendres, i en què participen vora 300 persones procedents de tot Espanya i de diversos països europeus. 

La trobada servirà també per a abordar qüestions com ara el relleu generacional en el camp valencià, que seran determinants per al futur de l'horta. Cirilo Arnandis, president de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, ha reflexionat per a À Punt NTC sobre com el treball dels agricultors ha perdut atractiu per a la majoria de les persones més joves: "No podem demanar-li a un jove que es dedique a l'agricultura perquè siga la seua ruïna", ha assenyalat. 

Aquesta desafecció està motivada, principalment, per la falta de rendibilitat del camp, ja que els preus que s'hi paguen són molt baixos. Per això, les cooperatives agràries reclamen establir uns preus mínims que contribuïsquen a garantir la viabilitat del treball relacionat amb el sector agrari. "Si saps que treballant en el que t'agrada pots tindre un sou decent durant tots els mesos, molta gent s'animaria", assegura Sara Gil, membre de la Cooperativa San Pedro Apóstol de Godelleta.

Per a fer front als problemes que afecten les comarques valencianes, els agricultors demanen la implicació de la Unió Europea i reclamen una Política Agrària Comuna (PAC) adaptada a la realitat del camp.

També et pot interessar

stats