La cooperativa valenciana de 'riders', Rodant, inicia una campanya de micromecenatge

El col·lectiu Riders x Drets, impulsor del projecte, denuncia la precarització del sector.

Membres de la cooperativa i de Riders x Drets.
Membres de la cooperativa i de Riders x Drets. / Rodant Bicimissatgeria

La cooperativa de repartidors i repartidores Rodant Bicimissatgeria, impulsada pel col·lectiu Riders x Drets de València, ha començat una campanya de micromecenatge per a oferir una alternativa "social i sostenible" a les grans corporacions que monopolitzen el sector.

Plataformes com aquesta ja funcionen en altres punts de l'estat espanyol com ara Madrid, Barcelona, Bilbao o Saragossa. La cooperativa Rodant forma part de la federació internacional de cooperatives ciclomissatgeria i de la Federació Valenciana de Cooperatives de Treball Associat (Fevecta).

L'objectiu d'aquest projecte és que, en un escenari en què la compra en línia i el repartiment a domicili ja s'han normalitzat, les persones que treballen en el sector gaudisquen dels drets i les obligacions que els pertoquen i no se'ls precaritze.

Rodant emfasitza que la ciclomissatgeria és un model de repartiment cent per cent ecològic de "zero emissions". En aquesta línia, la seua flota estarà formada per bicicletes, bicicletes elèctriques, patinets elèctrics i bicicletes de càrrega.

També et pot interessar

stats