La cooperativa Consum retira les seues pizzes de tonyina congelades per la presència d'histamina

No hi ha constància a Espanya de cap cas notificat associat a aquesta alerta de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició

Imatge del producte retirat, una pizza de tonyina congelada de la marca Consum
Imatge del producte retirat, una pizza de tonyina congelada de la marca Consum / Aesan

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, dependent del Ministeri de Consum, ha tingut coneixement d'una notificació d'alerta traslladada per les autoritats sanitàries de la Comunitat Valenciana relativa a la presència d'histamina en pizzes de tonyina congelades de la marca de la cooperativa Consum, elaborades a Itàlia.

La informació és resultat de l'autocontrol de la mateixa empresa, que ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i a fi de no posar a la disposició de la població aliments no segurs.

L'empresa ha procedit a la retirada del producte de la venda. Els números de lot afectats són: NE16, NE25, NE09, NF27, NF23, NG08, NB17, NB24, NC03 i NH05.

Imatge del producte retirat, una pizza de tonyina congelada de la marca Consum
Imatge del producte retirat, una pizza de tonyina congelada de la marca Consum / Aesan

Aquesta informació ha sigut traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (Sciri) a fi que es verifique la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Amb la informació disponible no hi ha constància a Espanya de cap cas notificat associat a aquesta alerta.

Es recomana a les persones que tinguen en el seu domicili productes afectats per aquesta alerta, s'abstinguen de consumir-los i els retornen al punt de compra.

També et pot interessar

stats