La cooperativa Colimsi celebra 50 anys lluitant per la llibertat econòmica de les dones

L’empresa ho ha celebrat amb una jornada de portes obertes, al Port de Sagunt, amb jocs per la igualtat.

Treballadores de la cooperativa en la seu de Colimsi

La cooperativa valenciana de dones Colimsi commemora 50 anys de lluita i germanor perquè les dones siguen ames del seu treball i tinguen llibertat econòmica. Aquest projecte arrancà en temps del franquisme per la decisió i espenta de Carmen Viu.

L’empresa ho ha celebrat amb una jornada de portes obertes al Port de Sagunt, el poble on va nàixer, amb paelles i actuacions lúdiques a més d’aprendre entre d’altres a posar la llavadora. A més, aquesta commemoració ha comptat amb la presència inspiradora de les cooperativistes més veteranes.

‘‘Ara es parla molt de la conciliació, però Colimsi sempre ha conciliat la vida familiar’’, ha expressat Josefina Chover, gerent de neteja de Colimsi, qui ha destacat l’ajuda de la cooperativa a dones viudes, maltractades o divorciades que passaven per dificultats econòmiques, de manera que es creava ‘‘una gran família’’.

Testimoni d’una veterana

Soledad Sáez ha treballat 42 anys a Colimsi. La treballadora recorda l’espenta de les pioneres, que tiraren avant a pesar dels prejuís de l’època, en què no s’entenia que una dona casada volguera treballar.

‘‘Antigament, la dona casada no treballava. Al principi hi havia viudes i separades, però si entrava una dona casada posaven molts problemes burocràtics", ha explicat.

Aquesta cooperativa de treball de neteja, que també ha incorporat homes, vol seguir fent història fidel als seus principis d’igualtat.

També et pot interessar

stats