Cooperació demana que tornen a la conselleria els 650.000 euros recuperats del cas Blasco

Aquest ingrés prové de la subhasta de dues finques, que l'exconseller va lliurar al jutjat per a rescabalar una part de la responsabilitat civil.

Finca a Alzira de l'exconseller de Solidaritat,  Rafael Blasco
Finca a Alzira de l'exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco / À Punt NTC

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha sol·licitat a la Direcció General de Relacions amb les Corts que l'ingrés dels 649.611 euros que la Generalitat ha recuperat del cas Blasco es destinen a l'ajuda internacional per al desenvolupament.

Uns diners que provenen de la subhasta de dues finques de l'exconseller de Solidaritat a Alzira (Ribera Alta). Rafael Blasco va lliurar aquestes vivendes al jutjat "per a rescabalar una part de la responsabilitat civil derivada del saqueig dels fons del departament que va dirigir entre 2007 i 2011", ha explicat la consellera de Cooperació, Rosa Pérez Garijo.

Aquesta petició es basa en la Llei 18/2017, de 14 de desembre, de la Generalitat, de cooperació i desenvolupament sostenible, que estableix que els recursos destinats a la cooperació internacional per al desenvolupament es podran augmentar amb els ingressos obtinguts de la recuperació d'actius, segons sentències judicials fermes, ordenant el reintegrament de fons públics indegudament disposats.

Pérez Garijo ha assegurat que la petició servirà perquè els fons públics "tornen on han d'estar, que és en aquesta Conselleria, d'on van ser espoliats". De la mateixa manera, el director general de Relacions amb les Corts, Antonio Torres, ha recordat: "el Consell es va comprometre a ingressar tots els fons recuperats en el compte de la Conselleria de Cooperació per a dedicar-los als seus autèntics fins".

També et pot interessar

stats