Convoquen concentracions per a demanar més mitjans en atenció primària

El secretari general de CESMCV-SAE reclama prestar una millor qualitat assistencial i posar fi a una situació que considera "inadmissible".

El sindicat reclama un temps adequat per a l'atenció a pacients

El sindicat mèdic en la Comunitat Valenciana i de tècnics d'infermeria (CESMCV-SAE) ha convocat concentracions durant les pauses de la jornada laboral aquest dijous i els dies 4 i 11 d'abril per a reclamar més mitjans materials i humans en atenció primària. El secretari general del sindicat, Andrés Cánovas, ha apuntat en declaracions a Les notícies del matí  que reclamen prestar una millor qualitat assistencial i posar fi a una situació que considera "inadmissible".

Cánovas ha exposat que fa uns mesos van aprovar un decàleg d'exigències per a la dignificació del servei amb l'objectiu de pal·liar el que consideren "la progressiva deterioració i abandó de l’atenció primària". Aquesta situació està provocada per "la contínua retallada de recursos" en atenció primària, segons el sindicat mèdic, que defensa mesures com la fixació d'un pressupost finalista corresponent al 25% del total consignat a la Conselleria de Sanitat, contingents de 1.300 pacients per als metges de família i 900 per a pediatres, així com l'assignació de temps més adequats per a l'atenció a pacients. "És inadmissible que un metge atenga entre 50 i 100 pacients al dia", ha expressat.

"La resposta de la Conselleria va ser un pla de reforçament de personal que es va planificar abans de Nadal, però en l'atur no hi havia metges suficients", ha explicat durant una entrevista telefònica, a més de preveure la contractació dels nous residents per al maig d'enguany.

El sindicat també exigeix que es garantisca l'atenció d'urgències extrahospitalàries, per la qual cosa demanen habilitar dispositius durant les 24 hores o que s'integren en els equips d'atenció primària. Així mateix, han sol·licitat que s'establisca la figura de l'auxiliar de suport en consulta i que s'adeque el programa informàtic per a aplicar una "reducció real de la burocràcia en consulta".

També et pot interessar

stats