Convocada una vaga indefinida de bombers forestals a partir del 7 de setembre

Demanen que es complisca la pujada salarial que havia de fer-se efectiva al juliol.

Dos bombers refreden l'interior d'una de les vivendes afectades per l'incendi de Llutxent
Dos bombers refreden l'interior d'una de les vivendes afectades per l'incendi de Llutxent / Natxo Francés (Efe)

Els sindicats CCOO i UGT han convocat el col·lectiu de bombers forestals de la Generalitat a sumar-se a dues concentracions i una vaga al mes de setembre per a protestar per l'"incompliment" de la pujada salarial per part del Ministeri d'Hisenda, que "en comptes de complir" l'acord d'un nou marc retributiu que havia de fer-se efectiu al juliol, "hi posa traves negant l'autorització a Tragsa  perquè pague el que s'havia acordat", segons han denunciat en un comunicat.

Les concentracions estan convocades enfront de la delegació de l'empresa a València els dies 23 d'agost i 6 de setembre, i la vaga indefinida s'ha convocat a partir del dia 7 de setembre. 

Les organitzacions han recordat que la creació de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències al gener del 2017, va portar a la transformació del Servei de Brigades d'Emergències, que es dedicava a l'extinció d'incendis forestals, en el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana.

Els treballadors "assumien unes noves funcions com ara la prevenció, extinció i recuperació d'incendis forestals, inundacions, nevades, catàstrofes amb hidrocarburs o rescats de persones", han explicat.

Davant d'aquesta situació, la Generalitat va instar l'empresa pública Tragsa  a negociar amb els representants dels treballadors un nou marc retributiu d'acord amb les noves funcions recollides en el Reglament del Servei de Bombers Forestals, aprovat per les Corts.

"Transcorregut més d'un any de negociacions i superats tots els tràmits legals, requerits tant a la representació legal com a l'Avsre, el 16 de febrer del 2018 s'arriba a un acord entre empresa i sindicats que té l'aprovació de la Generalitat. Segons el pacte, en el mes de juliol es faria efectiva la modificació salarial corresponent a les noves funcions", han assenyalat els sindicats.

CCOO i UGT denuncien que el Ministeri d'Hisenda actual "en comptes de complir els pactes amb la classe obrera, hi posa traves negant l'autorització a Tragsa  perquè pague el que s'havia acordat". Per tant, "després de dos anys de negociacions i esgotades totes les vies de diàleg", les organitzacions sindicals han convocat el col·lectiu de bombers forestals de la Generalitat a les mobilitzacions.

També et pot interessar

stats