Controvèrsia en l'aplicació del Pativel al litoral valencià

El pla és un instrument d'ordenació del territori que centra els esforços en la façana litoral de la Comunitat Valenciana.

La proposta pretén canviar l'apartat que regula els usos de les platges naturals, especialment pel que fa als esports nàutics
La proposta pretén canviar l'apartat que regula els usos de les platges naturals, especialment pel que fa als esports nàutics / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat, durant la visita de Pablo Iglesias a les zones afectades per Gloria, que aquestes comarques "han de compatibilitzar l'economia amb la sostenibilitat, i que les receptes del passat no serveixen".

El Consell vol reforçar els plans de protecció de les zones inundables i les zones del litoral anomenats Patricova i Pativel. El Pativel (Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral) és un instrument d'ordenació del territori que centra els esforços en la façana litoral de la Comunitat Valenciana, que abasta 7.500 hectàrees.

Però, actualment hi ha en marxa 76 recursos contra aquest pla, entre ells, el de l'Associació d'Afectats pel Pativel a Castelló. La seua advocada, Isabel Moyà, ha assenyalat en 20h NTC que denuncien "el tracte desigual als propietaris amb l'aplicació del Pativel".

Així mateix, assegura que "el Consell està intentant aprofitar Gloria per a barrejar-lo amb el Pativel", ja que, segons Moyà, les zones afectades pel fenomen no estan desclassificades pel pla.

També et pot interessar

stats