Controlats tots els incendis iniciats diumenge

Les fortes ratxes han dificultat l'extinció

Controlats tots els incendis iniciats diumenge

El vent que ha bufat aquest diumenge ha afavorit la propagació d'incendis.  Al llarg de la jornada s'han declarat incendis a Polop i al Castell de Guadalest, a la Marina Baixa; a Palma de Gandia, la Safor; i prop de la ciutat d'Alacant, i a la Serra d'en Galceran . En tots els casos els focs estan ja controlats. 

El Centre de Coordinació d'Emergències ha declarat aquest diumenge situació d'alt risc d'incendis forestals en tota la Comunitat Valenciana.

El fort vent ha causat nombroses incidències a les comarques de Castelló, en avís taronja per ventades. Els bombers de l'Alcalatén han retirat el sostre d'una nau industrial de l'Alcora que ha caigut enmig d'un camí i barra el pas. L'aeroport de Castelló, a Vilanova d'Alcolea, està tancat al trànsit aeri perquè s'hi estan registrant ràfegues de fins a 130 quilòmetres per hora.

Al camp de futbol de Nules ha caigut una tanca publicitària i a la Vall d'Uixó una xapa metàl·lica ha caigut damunt d'una casa. A més, els bombers treballen per a retirar desenes d'arbres que han caigut a les comarques de l'interior de Castelló. 

Segons dades publicades per Aemet, fins a les 09:00 hores s'han registrat ratxes de vent de fins a 131 quilòmetres per hora a l'aeroport de Castelló o 117 a Fredes. Els aeròdroms de València i Alacant també han registrat fortes ratxes: 80 a València, i 78 a Alacant-Elx.

També et pot interessar