Controlat l'incendi del Parc Fluvial del Túria a Riba-roja

Per a previndre que les flames aviven en algunes zones, es mantidran sobre el terreny quatre brigades fins que puga donar-se per extingit.

Zona afectada per l'incendi
Zona afectada per l'incendi / Ajuntament de Riba-roja

El Centre de Coordinació d'Emergències i l'Ajuntament de Riba-roja han informat que l'incendi del Parc Fluvial del Túria s'ha donat per controlat després d'haver-se estés al llarg de dos quilòmetres pel marge del riu.

El foc es va donar per controlat a les 19.52 hores de divendres i efectius terrestres han treballat al terreny durant tota la nit. Per a previndre que les flames aviven en algunes zones, romandran en el terreny quatre brigades fins que puga donar-se per extingit en les pròximes 24-48 hores, ha informat el consistori.

L'incendi va començar per causes desconegudes. Es va estendre al llarg de dos quilòmetres per marge del riu i ha afectat una part de xops. Tot i això, la zona d'apadrinament impulsada pel programa mediambiental municipal EcoRiba, amb l'alumnat del CEIP Mas d'Escoto, ha pogut salvar-se, així com alguns arbres d'interés.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha acudit aquest matí a la zona de canyar afectada per l'incendi i ha anunciat que mantindrà les pròximes hores una reunió d'urgència amb el govern municipal amb la finalitat d'avaluar els danys i prendre mesures urgents davant la situació.

L'incendi, que es va iniciar a primera hora del matí, va obligar aquest divendres a desallotjar algunes instal·lacions i edificis pròxims de manera preventiva pel fum generat. Es va evacuar 1.355 alumnes de col·legis de la zona i 47 veïns residents a la primera línia del Parc, a la zona de Mas d'Escoto. En paral·lel, es van confinar a casa els residents del centre històric.

També et pot interessar

stats