Controlat l'incendi que ha cremat 850 hectàrees a la Corunya

El foc, que es va declarar la nit de dilluns, ha obligat a desallotjar desenes de vivendes.

L'equip d'extinció d'incendis apaga un dels nombrosos focus, aquest dimarts en la localitat de Rianxo
L'equip d'extinció d'incendis apaga un dels nombrosos focus, aquest dimarts en la localitat de Rianxo / Lavandeira jr (Efe)

Les autoritats donen per controlat l'incendi de Rianxo, a la Corunya, segons fonts dels serveis d'emergència citades per La Voz de Galicia. El foc ha cremat vora 850 hectàrees des de la nit de dilluns, quan va començar al municipi de Dodro. Els equips d'extinció refresquen la zona, i aquest matí ja no es veuen focus actius ni columnes de fum. Un escenari completament diferent al de fa 12 hores, quan les flames fora de control amenaçaven diversos nuclis urbans.

El vent canviant i l'escassa humitat per la falta de pluges ha dificultat el control de l'incendi, en l'extinció del qual han treballat vora 60 agents i brigades forestals, un centenar d'efectius de la Unitat Militar d'Emergències, 18 camions de bombers, set helicòpters i quatre avions.

Les parròquies de Burés i Rianxiño han sigut les més afectades. Les flames han obligat a executar tasques urgents de desbrossament i tallafocs, i les autoritats han recomanat alguns veïns que abandonen els habitatges per l'acumulació de fum.

La Corunya tracta de recuperar la calma després d'una onada d'incendis. A més dels de Dodro i Rianxo, també s'han extingit focs a Lousame, Noia i O Freixo, que han cremat 150 hectàrees més.

A Ourense, anit els bombers treballaven en un nou foc a Santigoso, al sud del municipi d'O Barco de Valdeorras, que segons les primeres estimacions hauria cremat vint hectàrees.

També et pot interessar

stats