Controlat l'incendi de Castell de Castells

Bombers de la Diputació d'Alacant esperen poder donar-lo per extingit demà.

L'incendi ha cremat unes 16 hectàrees
L'incendi ha cremat unes 16 hectàrees / Consorci Provincial de Bombers de València

Segons declaracions a À Punt Notícies d'Andrés Torregrosa, el sotsoficial del Consorci de Bombers de la Diputació d'Alacant responsable del punt de comandament avançat de l'incendi de Castell de Castells, aquest incendi forestal va començar entre el migdia i la vesprada d'aquest dissabte, i el van poder frenar al final del dia, amb l'actuació combinada dels mitjans aeris i terrestres.

L'incendi està controlat des de les 10:00 hores. Ara s'ha d'observar durant 24 hores si no hi ha canvis al llarg del dia i la zona continua freda. Esperen poder donar-lo per extingit demà.

Es calcula que el foc ha arrasat 16 hectàrees fins ara. A causa de la proximitat del foc, han desallotjat una granja on vivia una família de quatre persones. Els animals foren reallotjats i la família ha passat la nit en una casa rural de la contornada, tot i que han tornat a sa casa aquest diumenge de matí.

Actualment els esforços dels bombers se centren a extingir l'incendi que queda actiu a la Vall de Gallinera, que ja ha cremat vora 160 hectàrees. Els treballs d'extinció van per bon camí.

Pel que fa a l'incendi que es va declarar dissabte cap a les 20:00 hores alCastell de Guadalest, els bombers de la Diputació d'Alacant han informat ques'ha donat per extingit a les 2:54 hores de la matinada d’aques diumenge.

Hui el nivell de preemergència per risc d'incendi forestal és extrem aValència, a l'interior i al litoral sud; i a Alacant, a l'interior i al litoralnord. A la resta de la Comunitat Valenciana és alt.

Es pot seguir l'evolució dels incendis en Twitter a través de lesetiquetes #IFValldeGallinera, #IFCastelldeCastells i enel compte del @GVA112.

També et pot interessar