Controlat el foc de la Vall de Gallinera després de cremar 160 hectàrees

Aquest dilluns s'han detectat altres quatre incendis a Sinarques, Sorita, Barx i l'Ènova, però ja estan extingits o controlats.

Controlat el foc de la Vall de Gallinera després de cremar 160 hectàrees
Controlat el foc de la Vall de Gallinera després de cremar 160 hectàrees

Els bombers de la Diputació d'Alacant han donat per controlat l'incendi declarat a la Vall de Gallinera (Marina Alta) a les 20:00 hores d'aquest dilluns. El foc declarat aquest dissabte ha cremat 160 hectàrees a la zona de la Llacuna i estava estabilitzat des de primera hora del matí.

L'alcalde de la Vall de Gallinera, Ignasi Mora, ha explicat en la ràdio d'À Punt que aquest incendi, el segon més important de l'estiu a la Comunitat Valenciana, és, entre altres coses, conseqüència de l'èxode rural i de l'abandó de les terres de cultiu.

Aquest dilluns s'han detectat altres quatre incendis a Sinarques (Plana d'Utiel-Requena), Sorita (Ports), Barx (Safor) i l'Ènova (Ribera Alta). El primer ja està extingit i els altres tres es troben controlats. Així mateix, s'ha donat per extingit el foc a Castell de Castells (Marina Alta), un dels que s'han declarat aquest cap de setmana.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Ángel, ha alertat que entre el 70% i el 80% dels incendis que es declaren tenen al darrere la mà de l'home, siga per negligències, provocacions o accions poc meditades. Ara per ara, s'investiga si l'origen dels incendis ha sigut intencionat.

També et pot interessar

stats