Continuen les parades en el metro a l'espera de la mediació de la Generalitat

Demà hi haurà serveis mínims des de les 11 a les 16 hores.

Un dels combois en direcció a Torrent, en una imatge d'arxiu
Un dels combois en direcció a Torrent, en una imatge d'arxiu / GVA

Les parades en Metrovalència convocades per diversos sindicats continuen a partir d'aquesta setmana, una vegada conclòs el període nadalenc, amb restriccions del trànsit dels combois en horaris punta del matí en les sis línies de metro i les tres del tramvia.

Els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) es concentraran aquest dimarts en una protesta convocada pels sindicats durant la qual tenen previst reunir-se amb representants de Presidència de la Generalitat, a la qual han demanat que intervinga en la solució per a cancel·lar les parades. Concretament, entre les 11 i les 16 hores, hi haurà serveis mínims a causa de les parades convocades. "Reclamem un compromís que ja es va adquirir durant el conveni de 2016, per a recuperar uns drets que es van perdre després de l'ERO que va haver-hi el 2012 en Ferrocarrils", ha expressat a À Punt NTC Antonio Soler, president del comité d'empresa de Ferrocarrils.

UGT, CCOO, SIF i SCF reclamen un conveni col·lectiu en el qual es recuperen els drets perduts en salaris i plantilla, i denuncien "una clara discriminació" amb la resta del sector públic. El 19 de desembre ja va haver-hi una protesta davant el Palau de la Generalitat, en la qual els representants dels quatre sindicats –que representen el 90% dels treballadors en el servei de València i Alacant– es van reunir amb la cap de gabinet de Presidència i el subsecretari d'Habitatge, Francesc Signes, i van demanar solucions per a les seues reclamacions.

Les parades per a aquest dilluns han sigut convocades de 7:45 a 9:45 hores i de 9 a 10 hores. Durant aquestes accions, s'han complit els serveis mínims d'entorn el 50% dels trens, si bé la volta a la normalitat ha causat algun problema d'accés en l'estació d'Àngel Guimerà, en la zona de transbords de les línies 3, 5 i 7, on s'ha registrat una gran afluència d'usuaris a primera hora del matí, segons ha informat FGV.

Metrovalència restableix, a partir de hui, l'horari habitual de metro i tramvia modificat amb motiu de les festes, amb una nova agenda que augmenta el nombre de trens en circulació.

També et pot interessar

stats