Continua la vaga del col·lectiu MIR, que demana la dimissió de la consellera Barceló

El comité de vaga ha presentat una denúncia contra la responsable de la Direcció General de Recursos Humans de Sanitat.

Imatges de manifestants del col·lectiu MIR
Imatges de manifestants del col·lectiu MIR / @huelgamircv (Twitter)

El comité de vaga format pel sindicat mèdic CESM i l'Associació Espanyola de MIR d'Espanya ha convocat aquest dilluns a les 19:00 hores una nova manifestació enfront del Palau de la Generalitat per a demanar que "les negociacions es convertisquen en drets".

La vaga indefinida, que es va iniciar el 21 de juliol, reivindica drets laborals que, en el sector, consideren imprescindibles per a continuar treballant amb unes condicions dignes.

El col·lectiu MIR exigeix negociar directament amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i rebutja el fòrum de negociació autonòmic proposat el passat divendres.

A més de demanar la "destitució immediata" de la consellera Ana Barceló, CESM ha denunciat la responsable de la Direcció General de Recursos Humans de Sanitat, Carmen López, per un presumpte delicte contra la llibertat sindical i el dret a vaga.

Des de Sanitat, però, defenen la creació d'un fòrum de negociació autonòmic en què establir un diàleg amb totes les organitzacions sindicals en proporció a la representació obtinguda en les darreres eleccions. A més, la conselleria ha manifestat la voluntat d'arribar a acords i "dirigir les reivindicacions a un marc legal que oferisca seguretat jurídica".

En aquest espai únicament es tractarien les demandes que pertanyen a l'àmbit competencial de la Comunitat Valenciana, ja que la Conselleria de Sanitat afirma que moltes reivindicacions plantejades pel comité de vaga són de competència estatal o ja estan recollides en la normativa vigent.

El comité de vaga, però, rebutja la proposta del fòrum de negociació autonòmic perquè considera que no ofereix garanties i no és vinculant. CESM també denuncia que el personal MIR no estaria present i afirma que és aquest col·lectiu qui hauria de decidir i lluitar pels seus drets.

També et pot interessar

stats