Continua la recerca del cos de Marta Calvo després d'interrogar durant cinc hores el principal sospitós

Jorge Ignacio P. ha passat la nit a la comandància de la Guàrdia Civil de Patraix, on el traslladaren després que s'entregara a Carcaixent.

Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix (València)
Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix (València)

El detingut per la mort de Marta Calvo Burón, Jorge Ignacio P., ha passat la nit a la comandància de la Guàrdia Civil de Patraix a València. El traslladaren anit des de la caserna de Carcaixent (Ribera Alta) on, després d'entregar-se als agents, els confessà que esquarterà la jove de 25 anys i després tirà el cos en diferents contenidors

La Guàrdia Civil el va interrogar durant més de cinc hores per a intentar aclarir on estan les restes de Marta, la prioritat fonamental ara per ara de la investigació. El dispositiu de cerca busca en diversos abocadors de les comarques pròximes a Manuel, el lloc on se la va veure per última vegada. En aquesta localitat va citar-se amb l'home detingut, a qui havia conegut a través d'internet. 

La Guàrdia Civil continua aquest dijous la cerca de les despulles de la jove per les serres de Manuel i l'Olleria i també per diferents abocadors i plantes de tractament de residus com ara les de Dosaigües, Quart de Poblet i Manises. Dimecres ja escorcollaren la de Guadassuar, que va paralitzar preventivament l'activitat durant unes hores sense que es trobara cap rastre de Marta.

Els investigadors creuen que la jove de 25 anys va morir la mateixa nit que va desaparéixer, el 7 de novembre. Jorge Ignacio P. ha confessat que la va esquarterar, va repartir el cos en bosses i les va tirar als contenidors de fem de diferents pobles. Està previst que durant el matí els agents traslladaran el detingut a la casa de Manuel, on pressumptament va assassinar Marta, per a reconstruir el crim. Previsiblement, passarà aquest mateix dijous o ja divendres a disposició judicial. 

Tots els indicis apuntaven a Jorge Ignacio P. des de de la desaparició de Marta. Un missatge de WhatsApp de la jove a sa mare la ubica el dia de la desaparició al domicili del detingut. Malgrat això, el sospitós va negar a la mare que l'haguera vista. Tres dies després de la desaparició, es va desfer del mòbil i del seu vehicle. Passaren més de vint dies fins que es va entregar a la Guàrdia Civil. El detingut arrossega diversos antecedents policials, entre els quals hi ha una detenció per narcotràfic a Itàlia, i ha sigut investigat per l'estranya mort d'una prostituta de Russafa, segons ha informat Las Provincias. La Policia Nacional va imputar-li un delicte d'omissió de socors per suposadament haver abandonat la víctima agonitzant després d'una possible intoxicació per cocaïna.

Concentracions de rebuig a Estivella i Manuel

La localitat natal de Marta Calvo, Estivella (Camp de Morvedre), ha mostrat suport a la família i ha convocat per a les 18:00 hores una concentració de rebuig per aquest nou crim de violència masclista. La iniciativa s'ha aprovat per unanimitat en un ple extraordinari d'urgència que es va celebrar el dimecres. 

També a Manuel, lloc on presumptament s'ha comés l'assassinat, s'ha convocat una concentració de rebuig davant de les portes de l'Ajuntament a les 20:00 hores. El consistori se suma a la convocatòria, realitzada pel club Dones de Manuel amb Mirada Lila. L'alcaldessa, Pura Atienza, ha assenyalat en Les notícies del matí que “la gent del poble està un poc desbordada pel gran dispositiu policial desplegat allí i que esperen que prompte torne la situació a la normalitat que caracteritza Manuel”.

També et pot interessar

stats